De beste advocaat bij je politieverhoor

Als je bent opgeroepen door de politie om een verhoor bij te wonen en een verklaring af te staan, dan is er een grote kans dat je ergens van bent beschuldigd. De verklaring die je aflegt kan dan ook het verschil maken tussen veroordeling en vrijspraak. Onderschat dus niet hoe belangrijk het is dat je je verklaring juist aflegt. Helaas hebben maar weinig mensen onder ons genoeg verstand van dit soort processen om de situatie goed in te kunnen schatten. Daarom kun je de hulp inschakelen van een politieverhoor advocaat.

Zwijgrecht en consultatierecht

Voordat je met een advocaat gesproken hebt is het vaak het beste om geen informatie af te geven. Dit hoeft ook niet, dit is je zwijgrecht. Het zwijgrecht staat nauw in verbinding met het consultatierecht waarin is vastgelegd dat je niet mee hoeft te werken aan een politieverhoor totdat je met je advocaat hebt gesproken. Het is mogelijk een speciale advocaat voor je verhoor aan te nemen. Deze is gespecialiseerd in het bijwonen van politieverhoren, in het adviseren en sturen van cliƫnten en heeft de ervaring om in te springen als de politie te opdringerig of onterecht handelt. Het is dus verstandig om gebruik te maken van deze twee rechten en dat je direct de hulp inschakelt van een politieverhoor advocaat.

Waarom is dit belangrijk?

Het afleggen van een goede verklaring is erg belangrijk. Dit vormt namelijk de basis van jouw verdediging en staan hier fouten of slordigheden in, dan zal de aanklager hier meteen op inspringen. Met een goede verklaring en een goede advocaat kun je een zo eerlijk mogelijke straf verwachten. Dit kan betekenen een strafverlaging of zelfs een vrijspraak, zolang je verklaring waterdicht is. Voor je eigen toekomst is het dus ten zeerste van belang dat je er zorg voor draagt dat het politieverhoor goed verloopt.